Eruh Meslek Yüksekokulumuz Köy Okullarımızı Ziyaret Etmeye Devam Ediyor.

Siirt Üniversitesi Eruh Meslek Yüksekokulu öğrenciler köy okulunda okuyan miniklerimizi ziyarete devam ediyor. Gönüllülük esasına dayanan ziyaretlerin kapsamını Meslek Yüksekokulumuzun Sosyal Sorumluluk ve Etkileşim Topluluğu’na üye öğrenciler belirlemektedir. Gruplar halinde devam eden köy okulu ziyaretlerini bu seferde Üzümlük ve Yanıkses köylerindeki okullara Palyaço kostümlerini giyerek miniklerle çeşitli oyunlar oynayıp ve etkinlikler düzenlerken, ayrıca çocuklara çiğköfte, yaş pasta ve meyve suyu ikramında bulundular. Üniversite gençleri, yanlarında getirdikleri oyuncaklarını ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere verdikleri sırada duygusal anlar yaşandı. Gönüllü  olarak bu tarz faaliyetleri yürüten gençler miniklerimizin yüzünde açan bir gülümsemeye vesile olmaktan dolayı kendilerinin de çok mutlu olduklarını belirttiler... Üniversiteli gençler köyden ayrılmadan önce kendileri ile birlikte getirdikleri fidanları okul bahçesinde dikerken, çekilen hatıra fotoğrafı sonrası miniklerin yazdıkları mektuplar okundu. Duygusal anların yaşandığı vedalaşma sırasında, Topluluk başkanı, Sevgi TALAY, "Öğrenci arkadaşlarımızla etkinliklerimiz ile tıpkı Gençlik Spor Bakanlığı'nın Damla Projesi'nde olduğu gibi gönüllülük esasına dayanan ve bu anlamda farkındalık oluşturmayı amaçlayan çalışmalarımızdır. Eruh ilçesine bağlı köy okullarına ziyaretlerimiz artarak devam edecek olup etkinliklerimiz daha başarılı ve verimli olacaktır, inşaalah.’’ diyerek açıklamada bulundu.
Öğr. Gör. FATİH PULAT (0484) 212-1111 /
10.4.2019