Genel Bilgiler

       Meslek Yüksekokulumuzun açılması doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na öneride bulunulmuş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 15.04.2009'da Siirt Üniversitesi bünyesinde 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleriyle 3843 sayılı kanunun 4. maddesi uyarınca Eruh Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Mevcut bölümler içerisinde 3 ayrı bölümde öğretim hizmetini sürdürmektedir. Meslek Yüksekokulumuz bilimsel bilgi ışığında, değişime ve gelişime açık, toplumsal duyarlılık ve sorumluluğu olan, sorun çözme yetenekleri gelişmiş, bilgiye erişme yöntemlerini öğrenmiş, ulusal ve uluslararası standartlarda tarımsal endüstriyel analizleri yapabilen, hizmet alanının gerektirdiği bilgi ve beceri ile donanmış, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilke ve değerlerine bağlı meslek elemanları yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Eruh Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir kapalı spor salonu, yemekhane ve kantin  bulunmaktadır.

 Bölümler:

1) Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık Bölümü

 -Sosyal Hizmetler

 2) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü

  - Harita ve Kadastro Programı 

  3) Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri

  -Çocuk Gelişimi

 

Meslek Yüksekokulumuz 10 akademik personel ve 4 idari personeli ile hizmet vermektedir.

 

Sosyal Hizmetler Programı:

Sosyal Hizmet, toplumsal refahı maksimize etmek için toplumdaki sosyal değişimin etkin şekilde gerçekleştirilmesini, insanın özgürleşmesini ve güçlenmesini amaç edinmiş bir bilim dalıdır. Sosyal Hizmetler bölümünün amacı; Sosyal Hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan kalifikasyonlara sahip, gelişime açık, vizyonu olan ve hizmet alanının ihtiyaç duyduğu teorik ve uygulamalı bilgi altyapısına sahip sosyal hizmet uzmanları yetiştirmektir.

Gereken Nitelikler: Kişisel ve toplumsal sorunlara derin ilgi duyan ve devamlı olarak kendini ve sosyal anlayışını geliştirecek bir meslek arayan kişiler için sosyal hizmet alanı ilginç ve doyurucu olabilir. Sosyal hizmet, anlayışlı, insanların refahına ilgi duyan, liderlik özelliklerine sahip kişiler için çeşitli ve yeni olanaklar sağlayan bir meslektir

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler: Sosyal Hizmet ve Danışmanlık programı mezunları Sosyal Çalışma Teknikeri unvanı ile görev yaparlar. Sosyal Çalışma Teknikerleri, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılar, sakatlar, suçlular, yoksullar, hastalar, işsizler gibi grupların sorunlarının çözümünde bireylere, mesleki bilgi ve becerisiyle yardımcı olur; bu sorunların toplumsal olarak önlenmesi ve çözülmesi için kurumlar aracılığıyla ve toplum kaynaklarından yararlanarak çalışmalarını yürütür.

Çalışma Alanları: Sosyal çalışma teknikerleri, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, SGK’da, İŞKUR’da, DPT’de, Sosyal Hizmet İl Müdürlüklerinde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Özel Eğitim ve İş Okullarında, Çocuk Yuvalarında, Yetiştirme Yurtlarında, Kreş ve Gündüz Bakım evlerinde, Huzur evlerinde, Cezaevlerinde, Nüfus Planlaması ile ilgili kuruluşlarda çalışabilirler.

Eğitim Sırasında Yapılan Staj Uygulamaları ve Süresi: Bölüm öğrencileri, 2. yarıyıl sonunda 30 iş günü olmak üzere eğitim ve öğretim süresince zorunlu stajlarını yapmaktadırlar. Öğrenciler yaz stajlarını istedikleri yerlerde yapma imkanına sahiptirler.

                              

    

Öğr. Gör. AHMET GÜNDÜZ
Güncelleme : 6.06.2024 23:46:43