Eruh Meslek yüksekokulumuzdan MUTLU ÇOCUKLAR UMUTLU YARINLAR etkinliği

MUTLU ÇOCUKLAR UMUTLU YARINLAR

Eruh Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Sorumluluk ve Etkileşim Topluluğu’na üye öğrencilerimizin organizasyonu kapsamında Yüksekokul hocalarımız, personel ve öğrencilerimiz Eruh Yaşam Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek merkezde bulunan engelli miniklerimize bol bol eğlenceli zamanlar yaşattılar. Öğrencilerimiz tarafından palyaço gösterileri düzenlenerek engelli miniklerimizinde oyunlara katılım sağlamalarıyla birlikte ortaya çok renkli görüntüler çıktı. Yapılan yüz boyama etkinliğinden sonra maddi olarak kısıtlı bütçelere sahip olmalarına rağmen miniklerimizin yüzünde açan o gülümsemeye vesile olmaktan dolayı kendilerinin de çok mutlu olduklarını belirten öğrencilerimiz tarafından organize ve finanse edilen meyve ikramı ve oyuncak hediyelerin dağıtılmasından sonra etkinliğimiz son buldu.

Topluluk başkanı Sevgi TALAY: ‘’ Öğrenci arkadaşlarımızla etkinliklerimizle birlikte bu anlamda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.’’ diyerek açıklamada bulundu. Diğer yandan rehabilitasyon merkezi personellerinin Meslek yüksekokul hocalarımızla birlikte yaptığı sohbette bu tarz etkinliklerin engelli kardeşlerimizin dünyalarında çok büyük bir öneme sahip olduğunu, onların diğer insanlarca önemsendiklerinin ve sahip çıkıldıklarının farkına vardıklarında topluma daha çok adapte olduklarını ve kendi sosyal yaşamlarında daha çok mutlu olduklarını dile getirerek bizlerden bu tarz etkinliklerin ve engellilerimize yönelik farkındalık çalışmalarının arttırılması yönünde görüş beyan ettiler.

Eruh Meslek Yüksekokulu ve öğrencileri olarak geçmişte olduğu gibi engelli kardeşlerimize yönelik yaptığımız bu tarz etkinlikleri çoğaltarak ve engellilerimize yönelik farkındalığı arttırmak için daha çok gayret göstereceğimizi belirtir bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm akademisyen, personel ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Öğr. Gör. FATİH PULAT (0484) 212-1111 /
Eruh Meslek Yüksekokulu
7.3.2019